Audrey

Cand dam verdictul final dupa vizionarea unui film, suntem tentati sa luam in considerare actiunea, personajele, mai nou efectele speciale si prea putin dintre noi admiram stilul vestimentar. Cu toate acestea, am fi surprinsi sa aflam ca si garderoba actorilor este un detaliu esential in ceea ce vrea sa transmita filmul.

Desigur, aici nu ma refer la filme in genul Sex and the City (cele doua filme), in care actiunea a fost pe locul doi, iar tinutele divelor au luat ochii. A nu se intelege ca nu am savurat tinutele celor patru! Dimpotriva! 😀

Dar revenind la pasiunile mele: filmele vechi si fashion-ul, pe care le-am descoperit si la Ada (intr-un minunat blog), am ales ca un prim post in care sa se imbine cele doua pasiuni sa fie dedicat actritei Audrey Hepburn. Desi eu sunt o fana a lui Marilyn Monroe, a carei frumusete este caracterizata prin senzualitate, pe cand Audrey Hepburn afiseaza o frumusete inocenta si dragalasa, cred ca din punct de vedere vestimentar, Audrey Hepburn a reusit sa impuna un stil propriu absolut revelator pentru lumea modei!

Si cine nu cunoaste imaginea lui Audrey Hepburn din Breakfast at Tiffany’s (1961) cu acel port tigareta lung, little black dress Givenchy, perlele si manusile care dau o nota de eleganta desavarsita actritei?

Am ales aceasta imagine fiindca este cunoscuta nu doar celor care au vizionat filmul, ci si celor care n-au avut curiozitatea sa o faca, fiind folosita in numeroase campanii publicitare. Audrey Hepburn este considerata un etalon al elegantei, membrii American Film Institute  oferindu-i locul al treilea in topul vedetelor de film a tuturor timpurilor.

Mi-a placut foarte mult un articol pe care l-am citit cu ceva timp in urma in Dilema Veche, dedicat lui Marilyn Monroe si prin comparatie, vorbea despre Audrey, ca fiind “eleganta si discreta, prietenoasa si zambitoare, avea o spontaneitate lipsita de pericole, nu sarea la gatul tau ca sa te pupe pe obraji si sa te oblige sa o strangi in brate. Audrey nu avea nevoie de tine, privitorul de filme cu un preaplin de iubire, tu aveai nevoie de ea si de ingenuitatea ei irepetabila“, pe cand Marilyn “se afla mereu intr-un permanent maraton de cucerire. Peste tot unde dadeai de ea, pe cutii de bijuterii, pe vederi şi pe panouri, se arunca spre tine, îţi smulgea admiraţie, invidie si, pana la urma, un fel de dragoste“.

Dar “cireasa de pe tort” a acestui post sunt imaginile descoperite aici, cu Audrey Hepburn pe bicicleta de mai jos si nu am putut sa ma abtin sa nu le impartasesc cu voi:

Advertisements

2 thoughts on “Audrey

  1. Audrey este indiscutabil reperul meu in materie de stil. O prefer chiar si lui Grace Kelly, care afisa intotdeauna o eleganta desavarsita (si care a fost una dintre cele mai frumoase actrite, alaturi de Gene Tierney) . Audrey insa avea acel ceva, era stilata fara a-si da prea mult silinta, intr-un cuvant, era chic. Superbe pozele, e intotdeauna o placere sa le revad. :)Ada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s